Waarom kies je voor AV pmu?

Al 15 jaar ervaring als PMU-specialiste. We volgen een paar keer per jaar opleidingen en Masterclasses en werken met de nieuwste technieken en apparatuur. We doen ons werk met veel passie en nemen de tijd voor elke klant zodat elke klant blij de deur uit gaat. Daarnaast zijn wij in het bezit van een GGD vergunning en voldoen aan de strenge hygiëne regels van de GGD.

Wat is Permanente make-up?

Permanente Make-up ook wel PMU genoemd is een pigment inbrengen vlak onder het huidoppervlak (de lederhuid). Dit gebeurt met een PMU apparaat waarin een steriele naald wordt geplaatst met een pigment die in de huid wordt ingebracht. Wij werken alleen met goedgekeurde pigmenten die geregistreerd zijn.

Wat is het verschil tussen Permanente make-up (PMU) en een tatoeage?

Permanente make-up wordt vlak onder het huidoppervlak geplaatst, de lederhuid. Een tatoeage wordt in het onderhuids bindweefsel geplaatst. Dit zit dieper.

Voor wie is Permanente make-up geschikt?

Permanente make-up (PMU) is helaas niet voor iedereen geschikt. Door huidaandoeningen of ziekten zoals diabetes, hemofilie, contact allergie, eczeem, immuunziekten en hart- en vaatziekten raden wij permanente make-up af. Ook raden wij permanente make-up af bij het gebruik van medicijnen zoals bijvoorbeeld bloedverdunners en antistollingsmiddelen.

Daarnaast brengen wij geen Permanente make-up aan:

 • op moedervlekken, bultjes of geïrriteerde huid rondom de te behandelde plaats
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • op plekken waar bestraling heeft plaats gevonden
 • op laseren behandeling korter dan 3 maanden geleden
 • oude ongelijke PMU van een andere salon

Bij twijfel neem contact met ons op of contact met de huisarts.

Hoelang blijft permanente make-up zitten?

Hoelang permanente make-up blijft zitten is per persoon verschillend. Elke huid is anders. Ook zonlicht, nabehandeling en bescherming hebben invloed op de pigmentatie.

Over het algemeen blijft de pigment bij

 • de wenkbrauwen zichtbaar tussen de 1-3 jaar. We adviseren elke jaar een touch-up te doen.
 • de eyeliner mooi zichtbaar tussen de 2-3 jaar. We adviseren om hem daarna bij te werken. De shadow eyeliner gaat op het geschaduwde stuk eerder licht worden dan in de wimperimplant waar hij donkerder is.
 • de lippen zichtbaar tussen de 2-3 jaar. We adviseren om hem daarna bij te werken.

Waar moet ik opletten voor de permanente make-up behandeling?

Je mag 24 uur voor het plaatsen van de permanente make-up geen alcohol drinken. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed kan pakken.

Wanneer kan ik het beste Permanente make-up zetten?

Permanente make-up kan je heel het jaar door zetten. Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De behandelde plek mag 7 dagen niet in de zon, in het chloor of nat worden na de behandeling. Pas als de korstjes eraf zijn is de permanente make-up hersteld en zelfs dan is het belangrijk om je PMU in te smeren met een factor.

Doet Permanente make-up pijn?

De behandeling is niet geheel pijnloos. De meningen zijn hierover verdeeld. De 1 vergelijkt het met epileren wat ze gevoeliger vinden de andere vindt het hetzelfde aanvoelen. Mocht de klant het als pijnlijk ervaren kan de huid verdoofd worden.

Hoelang duurt een Permanente make-up behandeling?

 • De wenkbrauwen ongeveer 2- 2,5 uur
 • De eyeliners ongeveer 2- 2,5 uur
 • De lippen ongeveer 2- 3 uur

Daarnaast heeft het te maken voor welke methode je kiest.

Zijn de naalden hygiënisch?

Wij gebruiken bij elke behandeling een nieuwe steriele naald. Dus ook bij de nabehandeling wordt er een nieuwe steriele naald gebruikt. Wij werken volgens de richtlijnen van de GGD.

Kan ik contact lenzen in tijdens de permanente make-up behandeling?

Tijdens het plaatsen van de eyeliner mag je geen contactlenzen dragen. Breng voor na de behandeling je bril mee. Voor alle andere permanente make-up behandelingen mag je de contactlenzen inhouden.

Ik heb botox mag ik dan behandeld worden?

Wij adviseren eerst de permanente make-up te laten zetten en daarna botox. Heb je al botox geef dit dan goed aan dan gaan we dit samen bekijken.

Ik heb lipfillers mag ik dan behandeld worden?

Ja je mag 4 weken na de lipfillers Permanente make-up laten zetten. En ook andersom mag je lipfillers 4 weken na de Permanente make-up laten zetten.

Ik ben zwanger/ geef borstvoeding mag ik dan behandeld worden?

Nee tijdens de zwangerschap en borstvoeding mogen wij geen permanente make-up zetten.

Ik heb binnenkort chemotherapie mag ik dan behandeld worden?

Ja het beste is permanente make-up laten zetten voordat je start met de chemotherapie. Wij zien dan nog de eigen wenkbrauwvorm en wenkbrauwharen voordat de wenkbrauwharen gaan uitvallen van de chemotherapie.

Wij vragen hierbij wel om de goedkeuring van de behandeld arts.

Is een nabehandeling voor de permanente make-up noodzakelijk?

We adviseren altijd een nabehandeling voor het mooiste resultaat. Na de eerste behandeling wordt de aangebrachte PMU 30-40% lichter. Daarom is het belangrijk dat je nog een keer voor de nabehandeling komt.

Gaat de huid zwellen na de behandeling?

Het kan gaan zwellen na de behandeling. Elk huidtype reageert anders. Daarnaast is het afhankelijk voor welke PMU behandeling je kiest. Als er een zwelling ontstaat zakt dit vaak binnen enkele uren. Daarom adviseren wij om de huid na de behandeling te koelen.

Hoe verzorg ik de Permanente make-up na de behandeling?

Na de Permanente make-up behandeling ontvang je instructies voor de nabehandeling. Voor het mooiste resultaat moet je de instructies goed opvolgen.